HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.01.01. 00:00 Pascal

Újévi kívánság

Jó egészséget a családnak, szerelmet, gazdagodást jövőre mindenkinek.. ami szokás újévkor, de most elfér talán még egy. Van akinek Feri és van akinek Viktor az ország ártó szelleme. Egyikünk erősködik, hogy érdemes lenne az egyházakat jobban támogatni mert körükben jobbak a bűnözési mutatók, másikunk szerint magánügy és tartsák el a híveik. Szerinted huligánok és náci gárda - őszerinte bűnöző rendőrök. Egyetértenünk ebben idén sem kell. De értsük meg egymást, jobban mint tavaly. Röhejes és szomorú egyszerre, amikor a politikai szembenállás miatt családon belül nem állnak szóba egymással. Ma ha ketten nagyrészt egyetértenek, akkor is képesek halálosan és vérig sérteni egymást. Nem olyan nehéz nyugodtan végighallgatni. Sőt ha csak 10%ban egyetértünk egyet, akkor először arra koncentrálni. Értsünk szót végre egymással.

14 komment

Címkék: politika tolerancia morál


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr38280086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2008.01.02. 10:14:11

Az talán még nem lenne baj, ha nem mindenben értünk egyet. De tiszteljük a másik véleményét és legfőképpen ilyen politikai izébizék miatt ne vesszenek össze emberek. Nem róluk szól az egész ugyanis.

Ezért a legfontosabb:

BUÉK!!!

Pantagruel 2008.01.02. 21:51:48

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Az viszálykodásrul: T. ivóCimborák, ha mi jól elvagyunk, akkor azt mondom, ne fessük az ördögöt a kocsma falára. Máskülönben mindenki magával, a többiekkel az ördög. Szóval majd mi szépen példát mutatunk. Már annak, akit érdekel, miféle témák felett poharazgatunk. Ami azt illeti, ez a családszétszakítósdi, amiről úton-útfélen regélnek, engem - hála Istennek - eddig elkerült. Sőt, pl. amikor a bátyámék karöltve szavazni menének, szépen kiöltöztek, mintha csak színházba tartanának: a sógornőm narancssárgába, a bátyám vörösbe, és nem csak polgárpukkasztásból. Jó fejek, ilyen is van.

Szóval én pl. ismerem Refuse/Resist! nevét, már biztos, hogy olvastam pár száz hozzászólást tőle, de őszintén megmondom, nem emlékszem, hogy miféle pártpreferenciája van, vagy hogy egyáltalán van-e olyanja. Gondolom jó fej, a nevéről legalábbis sosem valamelyik oldal, hanem a Sepultura meg az Apocalyptica jut eszembe, azok meg jók – ezt majd beszámítom neki, ha nézeteltérésünk támad. Tehát nekem az előttünk álló esztendőről nem a pártoskodás jut eszembe ezen a blogon, ha újévi jókívánságokról van szó, de persze egyetértek!! Legyen!

BÚÉK!&Írjatok!

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.02. 22:25:13

"ezt majd beszámítom neki, ha nézeteltérésünk támad."

:D, remélem, azért nem jutunk el oda, hogy ennek kelljen segítenie :)
Az a baj, hogy a magyar közgondolkodásban nagy a zavar a vita és a veszekedés közt. A vita elvileg valami nagyon pozitív dolog lenne. Meg a "politika piszkos dolog" szlogen, politikamentes mint önmagában pozitív értéket hordozó jelző is jól fel tudnak néha húzni.
Lehet, hogy kéne ezekről egy poszt, de ehhez el kéne végre alaposan olvasni Margitay prof. könyvét:
www.libri.hu/hu/images/libri_cover/20349?type=4
(bloghuszároknak kötelező! - vagy valami hasonló)

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.01.02. 22:26:51

Ja, majd elfelejtettem: valódi sikerekben gazdag új évet kívánok!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.01.02. 23:18:22

buék, és sok sikert a törzskocsmázóknak!:)

Valaki Valahonnan 2008.01.02. 23:51:28

Pascal, nem mondod, hogy az enteren tartott ujjadal vártad az újév kezdetét???

Egyébként a vita latinul életet jelent ;-)

És mit jelent a Vitamax???
(Súgó: A Voda főnökének a fiát Vitay Maximiliannak hívják...)

VIII. Nagyapó 2008.01.02. 23:56:06

Fred

A posztok megjelenítését előre lehet időzíteni :-) (Pl. most is van egy nekem jövő hétfőre, addig még lehet, átírom vagy törlöm az egészet.)

bugris 2008.01.03. 00:04:24

Már délután óta töröm is a fejem ezen a jövő heti időzítéseden. Addig találjunk ki rá valami okosságot? ;)

Corry 2008.01.03. 15:25:06

Fred,


Beck Györgynek a fiát miért hívják Vitay Maximiliannak???? :-))))

Egyébként igazad van, vegyük a vita szót a latin értelemben, ez tetszett :-)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.01.03. 21:48:00

Miért, a Sinkovits fiát is Vitaynak hívták, ha azt lehetett, a Beck fiát miért ne lehetne?

vaffanculo 2008.01.04. 22:19:05

Pascal, teljesen igazad van a poszttal. Minden kocsmárosnak és kocsmázónak Boldog (Gyurcsánymentes) Új Évet:)

Valaki Valahonnan 2008.01.08. 23:50:04

Akkor még a Vitai volt a főnök... azóta megnyerték a törökök.

www.hwsw.hu/hir.php3?id=31080
süti beállítások módosítása