HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.03.31. 16:30 bugris

A Kormánypártok Repülő Cirkusza

Most elkezdhetnénk komolyan rágódni azon, hogy milyen sportszerűtlen húzás volt a koalíciós partner miniszterének menesztését egy pártgyűlésen bejelenteni, vagy ezek után a miniszterelnök mentális képességeit minősíteni. De inkább ne tegyük, amikor szórakozhatunk is. Mert a koalíciós együttműködésért(!) felelős államtitkár népszavazást értékelő elemzése még csak a műsort beharangozó előzetes volt. Vegyünk elő egy sört a hűtőből, bontsunk meg egy zacskó csipszet, lesz itt móka-kacagás, az igazi show csak most kezdődik.

(Viccesnek szánt betét, semmi köze a belpolitikai aktualitásokhoz.)

Válogatás a műsor eddigi viccesebb pillanataiból:
- A Gyurcsány által az SZDSZ élére kreált figura fellázad mestere ellen. A kétes legitimitású pártelnök a szocialisták adott szavára és adott szavazatára apellál.
- Az MSZP és az SZDSZ elnöke egymásra licitálva vádolja a másikat azzal, hogy a cselekvés helyett csak a kommunikációval és a propagandával foglalkozik.
- Miközben a koalíciós partner a kormány elhagyásáról beszél, a szocialista frakció félreszavazó képviselőinek büntetéséről dönt és vitázik hosszasan.
- Az MSZP szóvivője szerint Horváth Ágnes menesztése a reformok folytatása érdekében hozott áldozat.
- Dávid Ibolya most látja alkalmasnak a pillanatot, hogy ismét felvesse az örökösödési adó eltörlését, ezúttal szocialista szavazatokkal.
- Medgyessy Péter most látja alkalmasnak a pillanatot, hogy emelt nyugdíját kérje. (Mások egy másik miniszterelnöknek kérnének nyugdíjat.)
- Egy Csintalan Sándorhoz betelefonáló néző Kóka parlamenti beszédét dicséri. Min is lepődhetnénk már meg?
- "Ez az ország szereti az illúziót, amit keltenek." - mondja Gyurcsány Orbán növekvő népszerűségéről Friderikusz műsorában. A legutóbb megválasztott (trükkök százai?) miniszterelnök szirénhangokat emleget. A nép nyilván az elmúlt két évben hülyült meg.
- Az InfoRádió úgy gondolja, mindezek után még szükség van április elsejei tréfára. (Mint azóta kiderült, nem a rádió tréfája volt, - több kormánypárti politikussal együtt - csupán felült neki, a Fidesz pedig feljelent. Úgy tűnik, sehol sem hajtottak a naptáron, esetleg nincs kedvük nevetni.)
- Gyurcsány Ferenc nyilatkozata szerint várható volt, hogy Kóka János vezetésével az SZDSZ előbb-utóbb kilép a kormánykoalícióból. Ha ilyen előrelátó, miért is rakta oda Zsebferkót?
(folytatjuk)

16 komment

Címkék: mszp gyurcsány kóka szdsz kormányválság


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr81405096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.31. 16:54:03

"Magyarország pedig nem prezidenciális hatalom, tehát a kormányfő nagyobb alkotmányos felelősséget visel"

Herényi vajon _erre_ a magyarországra gondolt a kormányfő felelősségvállálásának nagyságával kapcsolatban?
értem ezt akár Medgyessy akár Gyurcsány viszonylatban.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.03.31. 17:32:53

Ezekhez a kis vicces momentumokhoz valóban nem szükséges hozzátenni semmit! Így együtt komoly rekeszizom-edzést szolgáltatnak.
Várjuk a folytatást vagy a poszt bővülését!

esetleg:
Lánglelkű miniszterelnökünk ma, 15:19-kor posztol egy blogbejegyzést, melyben a reformokról, nemzeti progresszióról zeng patetikus és semmitmondó ódát.
blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=Tc29046b986f9d451169f75c51b1bbb2
Különös bájt ad ennek, hogy 1 perccel korbban hangzik el ez a nyilatkozat:
"Az SZDSZ Új Generáció elnöksége elképesztőnek tartja, hogy a miniszterelnök a saját politikai túlélése érdekében feláldozza az ország és a felnövekvő generációk szempontjából elodázhatatlan reformokat" - mondta Léderer András, a szervezet elnöke."

fara-muci 2008.03.31. 17:39:53

Hidd el, hogy az MDF és az SZDSZ is csak most van esélye, hogy átlépje a küszöböt.
Lehet, hogy nem sikerül, de 2010-ben, még ennyi esély sincs...


Szerintem Gyurcsány (mint az SZDSZ miniszterelnöke) megint a szadesznak tett jót. Apropót szolgáltatott, hogy kiléphessenek a koalából, és ostorozhassák a kormányt.
Érdekesnek tartom, hogy napirend előtt Gyurcsány nem szólt vissza Kókának --> szerintem innentől kezdve Gyurcsánynak az a küldetése (mint a nagytőke emberének), hogy az SZDSZ-t megmentse. Szvsz nem fog sikerülni!

Corry 2008.03.31. 19:35:23

Bugris, remélem mindenki megnézte a videót. Egyszerűen zseniális, hogy ráakadtál. Csak avval nem értek egyet, hogy nincs köze a magyar belpolitikai viszályhoz, mert szerintem 16 másodpercben nem lehetne jobban szemléltetni a politikai elitünk tevékenységét.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.31. 20:41:42

B+ B+ B+

"Mondtam is Jánosnak, hogy ez nem bátorság, ha sok százmilliárd forintot az emberekre terhelünk. Ez most nem megy"

Mondja Ferenc. Bámulatos. szerintetek ő elhiszi amit hazudik?

bugris 2008.03.31. 20:54:55

Ki tudja, talán már maga sem hisz magának. Nehéz már azt fokozni, hogyan mondanak önmaguknak ellent. Talán Gloire hozzászólása (a témával foglalkozó reakciós topikban) fogta meg igazán szellemesen a kérdést, amikor az került szóba, hogy esetleg műbalhé lenne az egész:

"Azért az beszédes, hogy annyira nincs se hitelük, se szavuk már, hogy egy igazi kormányválságot sem hisz már el nekik az ember. "
reakcio.blog.hu/2008/03/31/az_szdsz_kiszall#c1842198

:DD

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.31. 22:14:22

Bugris,
már végigfutott rajtam az összeesküvéselmélet.
pl. ezek látják, hogy nincs tovább, és így akarják a fideszre testálni a szar visszalapátolását.

itt úgy sincs semminek következménye,

a 3xigen bukta és a koalíciószakadás külön jól jön erre a célra.
aztán más néven visszatérnek 2012ben nyerni.

is 2008.04.01. 00:20:51

ez érdekes, hogy az előző Pascal posztban, meg itt is az jön elő, hogy a FIDESZ, ha most hatalomra kerlne, akkor 2012-ben veszítene. ez valahol nekem titkos kívánságnak tetszik, hogy jó, jó, most ezeket megdöntöttük, de persze annyira a FIDESZ se kell. viszont akkor felmerül a kérdés: és mi az, amit akarunk? akarunk valamit, vagy csak nem akarunk semmit?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.01. 08:50:12

IS, nekem ez nem titkos kivansagom.
akarok 4+ ev "jobboldali" kormanyzast is meg eletemben.
azon kesergek viszont, hogy idehaza igazsaggal nem lehet valasztast nyerni.
hiaba varakjak ki a pocegodorbol az orszagot, utana mehetnek vissza a balettbe ugralni.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.01. 10:17:29

www.hirszerzo.hu/cikk.gogos_tehetsegtelen_faszkalap_aki_mindent_gyurcsanynak_koszonhet_-_nagyon_beragott_az_mszp_koka_janosra.61762.html
Carry on!

IS: nem értem. Ha valaki nem lelkesedik se a fideszért, se a mszpért, se egyéb most működő pártért, akkor az nem akar semmit?
Ha ezt jól értettem, akkor böszme nagy csúsztatás ez.

is 2008.04.01. 13:56:20

r/r: csak titkolja. biztos akar, de akkor mondja. tényleg egyetlen pont sincs, amihez konstruktívan oda tudna bárki állni. pl. van aki a Gárdát támogatja konstruktívan; minden más szar neki, az az egy az övé. nem tetszik, de ezzel lehet valamit kezdeni.

nem kell, hogy párt legyen, sokkal inkább hogy állítás legyen és ne tagadás. hozzáteszem, hogy önmagában mindenki konstruktív, de ahelyett, hogy ez a konstruktivizmus csomósodna, nekem az a meglátásom, hogy ha két konstruktív találkozik, akkor arra fecsérlik energiájuk, hogy egymást fikázzák, ahelyett, hogy akár a saját konstruktivizmusukat propagálnák, akár a másikét próbálnák megérteni, hogy aztán összeállhassanak.

pont a törzskocsma, és ezt világosan látom, éppen egyfajta próba az értelmes párbeszédre. én ezt nagyon üdvözlöm, ezért szálltam be, amennyire tudom, támogatom. ha így megvan a paltform, akkor most már tényleg csak az kell, hogy konstruktív ötleteket dobáljunk bele. pl. a teljes tandíjas poszt ilyen volt, és én még sok ilyet szeretnék látni/olvasni/megbeszélni.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.04.01. 14:52:57

IS: ja, kezdem érteni.
Azonban nem hinném, hogy mindig rossz a tagadás. Van, hogy az ember csak sejti a követendő utat, de az adott kínálatot jó indokokkal elutasíthatja. Ilyen esetben konstruktív a szőnyegbombázásos fikázás :)
Abban igazad van, hogy sose szabad a célt szem elől téveszteni: jobb országot, jobb politikai rendszert akarunk. Én azt hiszem, hogy nem feltétlenül jó dolog hit alapján odaállni egy rendszerhez, és azt teljes mellszélességgel támogatni.

is 2008.04.01. 17:52:39

r/r: lehet, hogy már öreg vagyok, ami egyrészt borúlátóvá tesz, másrészt meg türelmetlenné. én most már várom, hogy ne csak lássuk a helyes utat, hanem lépjünk is rá. az egész blogszféra tele van az értelmesen gondolkodó emberekkel, de most már ennek meg kellene valahogy tettekben is mutatkoznia, pl. hogy nem hagyja magát az ország ilyen népszavazásokba ENNYIRE belerángatni (csak a mérték a gond, nem a nyerés, és nem a szavazás ténye)

Corry 2008.04.01. 21:46:10

Az a nagy baj IS, hogy tényleg a blogoszféra tele van értelmes emberekkel és a helyes út is kábé meg lenne, de viszont a statisztikusok azt szokták erre mondani, hogy a blogoszfére nem reprezentálja a magyar társadalmat, és valszeg a magyar társadalom azért azon a helyes úton nem biztos, hogy végig akar menni. Legalábbis nem úgy tűnik nekem az elmúlt 18 év tapasztalata mást mutat.

IS 2008.04.04. 18:20:13

@Corry: ehhez a véleményhez képest meg naiv vagy optimista vagyok,szerintem lehetne lépni. pusztán annyi kellene, hogy az értelmiség ne szkepticizmussal álljon az egészhez, és azt is elmondja, hogyha valami értelmes, FÜGGETLENÜL attól, hogy tetszik-e. miért nem magyarázta el az értelmiség rendesen, hogy egy dolog GYF-et tojással dobálni, amit lehet bátran, és egy más dolog a népszavazás, és a kettőt nem kellene keverni? miért asszisztált (cinkos, aki néma alapon) ehhez a magyar értelmiség jelentős része, azután, hogy volt már Bokros-csomag, annak se volt semmilyen támogatottsága, aztán mégis kiderült, hogy jó volt. Az egyszerű emberektől nem várom, azok mindennap képesek ugyanazt a hibát elkövetni, de hogy az értelmiség is, azon teljesen ki vagyok akadva.

Corry 2008.04.04. 20:56:57

@IS:

az érthető, hogy egy csomóan utálják GYF-et és ennek eszköze a tojásdobálás, kerepelés, nomeg minden, amit kábé alkotányosan megtehet. Ide tartozik a népszavazás is.
Engem is idegesít a dolog, de ezt tudomásul kell venni. Persze a dolgok másik fele az, hogy azért ez a GYF sem egy főnyeremény az országnak, és most meg már végképp nem az.
Nagyon nehéz dolog most megmondani, hogy mi a jó de egy biztos, se az izgága hiperaktív reformok nem jók, de a "FIDESZ alacsonyan tartja a gázárakat" jellegű néphülyítés se vezet sokra. Az értelmiségnek talán az a felelőssége, hogy észrevegye, hogy ki és mikor hülyíti és hangosan tiltakozzon ellene.
süti beállítások módosítása