HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.04.29. 09:34 bugris

Szabó-Kovács 7-4

Gyurcsány Ferenc kinevezte 36. miniszterét is. Ezzel a rendszerváltás utáni tárcaosztók között masszívan az első helyre állt. Mentségére szolgálhat az SZDSZ kilépése a kormányból, de azért jegyezzük meg, az Antall- és az Orbán-kormány is átélt egy koalíciós partnerrel történő szakítást, mégsem fogyasztottak el 30 minisztert sem, a két szocialista előd pedig beérte 25-el.
Most a pár éve oly divatos trendről, amely minden jó pártembernek államtitkári állást ad, jótékonyan hallgatunk.

Nem kell ahhoz politikai elemzőnek lenni, hogy ebből olyan következtetéseket vonjunk le, hogy baj van, meg zavar, meg kapkodás. Ezt amúgy is látja mindenki.
Az ismeretlenebb arcok bedobásával nyilván a szakértőbb kormány imázsát próbálja felmutatni. Bár a rosszmájam szerint ehhez elég lett volna szimplán Lamperth Mónika kipattintása is.

Ha az új arcok nem, a régi módszerek azért ismerősek lehetnek. A kétes közbeszerzések, vagy függetlenre címkézett megbízható szocialista partner.

Pártpénztárnokot államtitkári székbe ültetni pedig bizonyára fincsi dolog, de kívülről nézve nem túl bizalomgerjesztő, és semmiképp sem elegáns. (Ha jól esik, most akár egészségügyi célzattal simicskázhatunk is magunkban egy jót.)

Talán csak egy fontos következtetést vonhatunk le a mostani kormányátalakításból. Szabóként a legkönnyebb miniszternek lenni. Ezzel az újabb kettővel máris összesen hétnél tartanak, tekintélyes előnyt vertek a Kovácsokra, a civilben leggyakoribb nevet viselő Kissek és Nagyok pedig labdába sem rúghatnak mellettük.
Az államapparátusban és a pártközelben lévőknek pedig jobb lesz figyelni, hiába a sokéves munka és/vagy nyomulás, egyszer csak jön Szabó kolléga, és viszi a kinevezést. Talán még nevet változtatni sem késő.


Amúgy meg emlékszik valaki még Gyurkó Jánosra, Nagy Frigyesre vagy Ligetvári Ferencre?

9 komment

Címkék: kormány szabó


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr45446529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IS 2008.04.29. 12:20:28

konkrétan a poszt rendben van, de két megjegyzést nem tudok megállni:

- az egyik a postásbicikli, mert a közbeszerzések lelkivilágának ismeretében (magam vagy egy tucat kisebb-nagyobb értékűt csináltam végig) az NEM volt valódi botrány, csak csinálták
- mivel nem ismerek ebből sok embert, és van egy érzésem, hogy ezzel sokan vagyunk íy, egy kicsit semlegsebb üdvözlést megérdemelnek. ígérem, hogyha a következő választást követően új arc fog felbukkanni, annak az érdekében is szólok majd

bugris 2008.04.29. 12:41:12

Kis adalék:
blogol.hu/comment.php?log=430165
www.origo.hu/itthon/20080428-uj-miniszterek-a-gyurcsanykormanyban.html?pIdx=5
Valószínűleg hamarosan majd többet is tudunk arról, hogy s mint történtek is ezek a dolgok.

Corry 2008.04.29. 20:55:37

A politikusainkkal a nevük volt a legkisebb baj ami bennem felmerült. (Kivéve talán a Schamschulát :-) Egyébként a nevük azok közé a kevés dolgok közé tartozik, amiről nem tehetnek.
Azok a dolgok amikről tehetnek, ott már más a helyzet és gazdagabb a kínálat.

Reménykedtem, hogy GYF ha noname politikust vesz elő, akkor talán talál feddhetetlen embert is, de ez a feltételezés (reménykedés) nem minden esetben teljesült.

Például a pénztárnok úr nevét elég gyakran lehetett olvasni és nem valami illusztris társaságot kapott...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.30. 22:13:59

A postásbicikli nem volt valódi botrány?

230 ezerért 27 kilós, részben váltó nélküli szarokat venni nagy tételben, az nyilván teljesen természetes. Mikor harmincért utánad vágják bárhol...

Hogyne, ha valaki a kormányt akarja nyalogatni, annak a Fittelina ügye is csak a találékonyság szép példája.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.02. 01:10:38

Itten most a long term örököd pártelnök-miniszterelnök poszt megszilárdítása látszik -- azaz Orbán Viktor kettő pont nulla. Száni.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.05.04. 09:54:00

008.04.29. 17:26 Max Power
Egy egészen rövid pillanatig azt hittem, valami megváltozott a kormányzásban. Mónika, a politikai elit polihisztora továbbiakban a párt operatív irányítását végzi. Dőljünk hátra és figyeljük ténykedését.

Korai örömként rokonszenvesnek találtam, hogy nem leharcolt pártvezetők töltik fel a kiürült bársonyszékeket, de az érzékcsalódás csak addig tartott, míg ki nem derült, kik is ezek a külsősök, illetve a friss/régi államtitkárok.
Első olvasatra az MSZMP-tagság felvételi követelmény volt, a Gyurcsány-közeli cégek alkalmazásában töltött idő előnyt jelentett.

Szabó leendő miniszter már egy országnak vehet biciklit, Kellert pedig egy ideig inkább dugdosnám a közvélemény elől. Bukott államtitkár ő, egy Fideszest sem tudott rács mögé dugni, pedig tényleg mindent megpróbált. Bukott polgármester, népszerűtlen politikus, ennek dacára együtt kavargathatja pártpénztáros kollégájával a pénzügyminisztériumi kondér tartalmát. Apropó, Veres Jánost nem kellett volna elküldeni a teljesítménye okán? Most kissé csalódott vagyok.
Ez a kisebbségi kormányzás egy szomorú királydráma katarzisa lenne, ha nem élőben közvetítenék a mi statisztálásunkkal. Az utolsó erődítésbe visszahúzódott Vezér és kipróbált elvtársai két évre rendezkedtek be, reformokra és változásokra esély sincs. Nem létező csapataikat - az önkoris választások során lemorzsolódott klientúrát - küldenék ki a frontra, a közvélemény elé. A csodafegyverben reménykedő vezérkar időnként kiemel valakit közülük, csillogó érdemrendet, rég elveszett birtokokat adományoz nekik. Szenvedélyes rádióbeszédeket harsog az éterbe, de már áram sincs, szavai csak a bunkerben vernek visszhangot.

Néha a hátsó ajtón beengedik a Szadi megcsappant vezérkarát, hogy tunkoljanak a babkonzervek aljáról, de árgus szemekkel figyelik őket, nem rejtegetnek-e tőrt kopott kabátjuk mögött. Naponta kétszer, kézenfogva kivonulnak, hogy a nyolcmillió fasiszta ellen tiltakozzanak.

Más bunkerekben fényesebbek a gyertyák, zene szól, Szekeres és Szili mulat ott. Ajtajukon egyre többen kopogtatnak bebocsátást kérve, vagy csak portásnál hagyni névjegyüket. A Vezér udvari népe féltékenyen pislant dél felé. Szekerestől félni kell - pusmogják.
Végjáték ez.

IS 2008.05.09. 19:02:15

@Posta: nyilván van, aki nem akar utánanézni a tényeknek, csak a 230eFt-ot (tényszerűen nem igaz) ismételgeti, mert tévedésből ezt hozták le először az újságok. se az 5 év karbantartás, se a helyes darabszám, se az egyéb körülmények már nem mennek a fejébe. minek is, érzelemből dühöngeni sokkal egyszerűbb.
süti beállítások módosítása