HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.07.05. 14:02 bugris

Kuruc pont info pont/kérdőjel

Rövid közlemény jelent meg ma a Bombagyáron:

Lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét

Ideiglenesen beérett a cionista vetés. A sok száz ellenünk irányuló feljelentés egyikét nem tudtuk idejében hárítani, így meghozta akártékony és deviáns kisebbségek által óhajtott eredményt: 2008. július 4-én, pénteken, magyarországi idő szerint délután 3 órakor bírói ítélet nélkül lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét.
(...)
A Kuruc.info hírportál szerkesztősége

Egyik szemünk sír, a másik meg nevet.
A kuruc.info egyrészt ugyanis megkerülhetetlen viszonyítási pont (volt?). Például egy-egy molotov-koktélos vagy összeverős akció után a kuruc véleményéből mindig gyorsan meg lehetett tudni,  valóban velük kapcsolatban lévő szélsőjobbos csoport állhat-e az akció mögött. Sokat elmond az is, kit szeretnek, kit nem, ki van ilyen-olyan kapcsolatban, vagy éppen fasírtban a radikáljobbal.
Azért szomorúak ne legyünk. A kuruc.info a magyar közélet talán legnagyobb kútmérgezője. Adatkezelési politikájuk (ehh, minő eufemizmus) pedig minden jóérzésű embert felháborít, függetlenül attól, mit gondolunk az aktuális célszemélyről.

Magam viszont nem hiszek a kuruc.info végleges eltűnésében. Azt sem hittem volna, hogy mostani formájában be fog zárni.

Nagy szolgálatot tesznek ugyanis a hatalomnak. Mi más bizonyíthatná jobban a terjedő náciveszélyt, ami ugye úgy kell a kormánypárt(ok)nak, mint egy falat kenyér. Sokan gondolják is, hogy szolgálati háttér is van az oldal működtetése mögött.
De ne legyünk egyoldalúak, az ellenzék is örülhet nekik. Az a hangnem ahogy a (parlamenti) ellenzékről és politikusairól írnak nap mint nap, állandóan felmutatható bizonyítékot szolgáltat nekik arra, hogy szó sincsen össszekacsintásról. A szélsőjobb napi zsideszezése többet ér minden elhatárolódásnál.

Hogy hány olvasó vagy ellendrukker bánkódik vagy örül most éppen, nem tudom, de a visszhangokból nyilván ki fog derülni. De se a bánat, sem az öröm nem lesz hosszú életű, ez elég biztosnak látszik. Hamarosan viszont fogjuk látni újra a kuruc.infot, valamilyen más formában. Mert úgy tűnik, igény lenne rá.

8 komment

Címkék: kuruc.info


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr17554528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.05. 20:55:15

Egyszer megnéztem, mint ahogy az ember megbámul egy iszonyú ronda nőt, vagy egy durva balesetet is, de miután annak idején elég sokat olvastam az index polfórumot, túlzottan nem lepett meg, maximum a gyakran végletesen primitív magyarsággal megfogalmazott írások szinvonala.
Lekapcsolni akkor kellett volna, amikor elkezdték különféle emberek magánelérhetőségét nilvánosságra hozni, de annak lassan másfél éve, ha jól tudom, így most kicsit érthetetlen a dolog számomra.
Sirni nem tudok, nem kell nekem viszonyítási pont. Ha van egy illatos rózsa a kertemben, vagy éppen nyílik az orgonám, nem kell kimennem és keresnem egy adag ázott kutyaszart, hogy legyen mihez hasonlítani a virágok illatát.

Francois Pignon 2008.07.05. 21:00:26

A vélemény és a szólás szabadsága mindenkit megillet.
Nyilvánvalóan a kuruc.info túllépett ezen, hiszen személyes adatok rendszeres közlésével beleavatkoztak más emberek magánéletébe.
Nem kérdés, hogy esetükben nem sírunk a szólásszabadság megsértése miatt.
Haszna persze megvolt sokak számára, még ha mihaszna is az egész társaság. ;)

phaidros 2008.07.07. 09:31:25

Az az érdekes, hogy mindenki tudja, kik állnak mögötte. Csak a hatóságok nem. Vagy tudják? Akkor az még rosszabb.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.07.07. 13:16:15

Hát, az azért tényleg gyanús, hogy pont most, a felvonulás előtt állíttatták le ezeket a honlapokat.
Ennél jobban nem lehetett volna a vérgőzös-bebaszott hordát mozgósítani.
Köszönjük, NBH!

SlabJoe 2008.07.10. 15:04:29

Nekem a legjobban ez a mondat-rész tetszik ebből az elvakult, igénytelen és buta írásból: "Mi más bizonyíthatná jobban a terjedő náciveszélyt...". :D:D
Milyen náciveszélyről beszélsz? Aki nem nyugszik bele a neki nem tetsző dolgokba, fel meri emelni a hangját az elnyomó rezsim és a csicskásai ellen, az náci?
Remek godnolkodásmód:D Csak gratulálni tudok.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.07.11. 10:19:24

Kedves Józsika,

Ha olyan hangokat akarsz hallani, mely felemeli a hangját a rezsim ellen, akkor olvasgass minket (IS-en kívül az összes szerző masszívan maszopszadesz-ellenes), reakciót, konzervatóriumot, Molnárgörény blogját (Terembura is nagyon jó) stb.

A kuruc, és sokszor a bombagyár is, valójában a kormány malmára hajtja a vizet az esztelen fröcsögéssel. A nácik valójában oszlopos támogatói Fletónak.

Francois Pignon 2008.07.11. 12:28:04

Na, kurucék már vissza is tértek.

IS 2008.07.11. 21:56:52

igaz, én nem a pártokhoz viszonyítva határozom meg magam és a véleményem. tessék, néhány pozitív FIDESZ példa: Kósa Lajos az egyik legjobb polgármester Mo-n. Stumpf István pontosan átlátja a helyzetet, nagy koponya. Pokorni bőven megüti a magyar poltikusi színvonalat.
Arról nem én tehetek, hogy az első népszerűségvesztésre Orbán kiállítja Vargát hülyeséget beszélni.

ebbe a duplagondolba hogy a szélsőjobb a balnak jó, ebbe meg belefáradtam, biztos öreg vagyok már. ilyen alapon a Fletot meg a FIDESZ tartja fenn direkt. Lendvai Ildikónak pedig van egy álneves helye a FIDESZ listán, csak hogy ki ne essen a frakcióvezetői posztból, hiszen az is a FIDESZnek jó.
süti beállítások módosítása