HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.07.14. 00:30 IS

Hároméves költségvetés

Most olvasom, hogy Barsiné Pataki Etelka előterjeszésében a FIDESZ hároméves költségvetést javasol 2011-ig (ha jól olvasom, akkor tehát 2009-2011). Még nem tudom, hogy a javaslattevő szerint mi legyen ebben a hároméves költségvetésben, így azon nem morfondírozhatok, hogy ez jó lesz-e Magyarországnak, tehát felteszem, hogy amit javasolnak, az jó lesz. De vajon miért lesz ez jó a FIDESZ-nek (merthogy a kormányszóvivő csak hümmögött, amikor erről kérdezték)? Összerakok egy puzzle-t, az alábbi darabokból:

  • A FIDESZ, teljes joggal, arra számít, hogy 2010-ben nyer
  • Azért biztos, ami biztos, 2010-ig is be kellene biztosítani, hogy a kormány ne költhessen túl sokat a nép megnyerésére (a lepény hal először, a reményhal meg utoljára a kétharmadért)
  • Orbán Viktor kijelentette, hogy az első két évben (ez lenne 2010-2011) továbbra is meg kell szorítani

Azaz, ha sikerülne beszorítani a kormányt 3 évre még egy további megszorító csomagba, akkor 2010 előtt az jó lesz arra, hogy a nép nehogy megszeresse az MSZP-t, utána meg lehet mutogatni, hogy ezt a csomagot még a szocialisták rakták a FIDESZ nyakába, de utána aztán 2012-től jön a Kánaán.

És akkor a politikai marketingnek is adva, mindezt az EU elnökségre való felkészülés nemzeti színű szalaggal átkötött 1kg-os, fehér búzából készült, tálcán átnyújtott kenyerébe sütve tálalják.

Ez az ötlet még így is sokkal jobb, mint az ÁFA-csökkentés volt, és többet éremelne, mint Barsiné Pataki Etelkát, meg a nyári szünetet.

Update: írás közben elfelejtettem bevenni azt az izé gyógyszert, ami a memóriára hat,  úgyhogy a szenilitás jegyében Barsinéhoz kötöttem az ügyet, elnézést. A sajtótájékoztatón valójában Pelczné Gáll Ildikó ült. SZVSZ még nála is többet ér dolog.

4 komment

Címkék: politika fidesz költségvetés


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr40566830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2008.07.14. 09:04:19

Úgy tűnik erről lemaradtam. Valami forrást tudnál adni?

is 2008.07.14. 09:08:45

bocs, itt találtam: zoom.hu/belfold/fidesz-haromeves-budzset-az-elnoksegre

de már megy is az update, mert nem Barsiné, hanem Pelczné.

bugris 2008.07.14. 09:31:15

"SZVSZ még nála is többet ér dolog"

Egyetértek. Furcsállanám is ha egy ilyen javaslatot ő terjesztene elő. Minthogy az is érdekes, hogy ebből a politikai uborkaszezonban is csak mínuszos hír lett.
Valahogy az az érzésem, hogy az MTI-nél mindenki szabadságon van, így valami sajtósegédmunkást küldtek tudósítani, aki félreértette a javaslatot.
Vagy Pelczné beszélt eleve hülyeségeket.
Mindkettőt el tudom képzelni.

zi 2008.07.14. 14:44:47

Semmi extra. A fidesz mindig is szerette a parlament nélküli törvényhozást. Vazze, még kérdeznének, és még a végén válaszolni kellene.
süti beállítások módosítása