HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.09.26. 17:08 IS

Gyógyvíz

X.Y. előadásában egy új, átfogó "országvízió" kidolgozását is szorgalmazta: gyógyvizeinek köszönhetően Magyarország szerinte jó eséllyel válhatna az "Európai Unió nyugdíjasainak rekreációs paradicsomává".

Ezt az ideát én sokat hallgattam az évtized elején. És tényleg, sok német nyugdíjas járt Hévízre, és más helyekre. A Széchenyi-terv rengeteg élményfürdőt is épített, és a német nyugídjasok el is kezdtek jönni.

2004-ben a német egészségbiztosítás kivette a támogatott kezelések közül a gyógyfürdői szolgáltatásokat. 2005-től a német nyugdíjasok folyama elapadt, támogatás nélkül már nem éri meg nekik, nem jönnek, hiába volt akármilyen jó tapasztalatuk. Élményfürdőink a magyar vendégekre vannak utalva, ha szerencséjük van, akkor megélnek, de ennél semmi több. Az angol nyugdíjasok Máltára járnak, a németek Gran Canariara, ha meg tényleg betegek, akkor otthon kezeltetik magukat.

Kérem, kérem, 2008-ban ne melegítsük fel ezt a tervet, egyszer megpróbáltuk, nem jött be. Próbáljunk geotermikus energiát, csináljunk mesterséges gejzírt, de több gyógyfürdőt ne!

Szólj hozzá!

Címkék: gyógyfürdő országstratégia


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr82683315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása