HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.12.22. 12:58 bugris

Kevés a zöld Ferencvárosban?

A hír ez: Nem indulhat a ferencvárosi időközi választáson az MDF, a MIÉP és a Magyarországi Szociális Zöld Párt jelöltje, mert nem tudtak elegendő (750) érvényes ajánlást összegyűjteni.

Azokból a szelvényekből, amelyeket az MSZP jelöltjére töltöttek ki, 1.152 volt hamis, és mindössze 13 igazi. Az MDF 1.015 szelvénye közül 669 volt hamis (nem a feladattal megbízott nyomdában készült), a MIÉP 781 cédulája közül pedig 415.

Hogy az Inforádió Polgár Tomcatet MSZP-s jelöltnek írja, tudjuk be elszólásnak, tegyük a polcra Sólyom László minapi MSZMP-zése mellé, ne is gondoljunk mögé mélyebb értelmet.

A pólóárus bloggerrel összekapó kurucinfo persze kárörvend, a zöldpárti politikus Bombagyára pedig ezen bejegyzés írásakor tartósan elérhetetlen.

Az eset persze általánosságban is felvet pár kérdést. Sokan mondják, persze elsősorban a lúzerek akiknek nem sikerül emiatt elindulni a választáson, hogy az ajánlószelvényekhez kötni a jelöltséget nem jó. Valahogy azonban mégis el kell dönteni, kire érdemes pazarolni a tintát a szavazólapon. Tán még jobban szűrni is érdemes lenne. Hát nem az az igazi égés egy képviselőjelöltnek, ha végül csak párszáz szavazatot kap?

Az persze valóban zavaró, amikor kispártok egymást váltva csengetnek ajtónknál a cédulákért. A nagyobbaknak azonban nincs erre szükségük. Nyílt titok, hogy minden párt megőrzi azoknak az adatait, akik egyszer neki adták az ajánlószelvényüket. Talán éppen így került elhunyt választó ajánlása az MDF-hez. Pedig a törvény ezt nem engedi. Amit szerintem rosszul tesz. Aki megbízik egy pártban annyira, hogy aláírásával támogatja jelöltjének indulását, nem az adott párttól félti az adatait. Talán meg kellene adni a lehetőséget, hogy jog szerint is tárolhassák azokat, ha erre a választó felhatalmazást ad. Ez esetben nem is kellene találomra máshoz csengetni kopogtatócédula-gyűjtés idején. Persze, mint említettem, ez most is így működik, csak épp nem legálisan.

No de nagyon elkanyarodtam a témától, pedig igazából nem akartam mást, mint leírni:
Polgár Tomcat, 13 ajánlás, muhahaha!

6 komment

Címkék: kampány választás tomcat


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr54836541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.12.22. 13:31:13

Nekem már most van egy tippem, hogy Tomketék egyszerűen az első nyomdai íveket fénymásolták le, azon az alapon, hogy úgy is csak az aláírás számít. Aztán most beszóltak, hogy nem úgy van az.
Az összerántott kampánybrigádot nehezen tudom elképzelni, amint aláírásokat meg címeket hamisítanak a körúti pólóboltban.

bugris 2008.12.22. 13:34:25

Gyűjtöttem már többször is ajánlószelvényeket, nehezen tudom elképzelni, hogy nem a választónak küldött, hanem vitt példányt tömegesen aláírnának.

Francois Pignon 2008.12.22. 17:40:34

Na, újra elérhető a Bombagyár. Blogin nagyrészt úgy magyarázza az 13 érvényes ajánlást, hogy régebbieseteket emleget.
www.bombagyar.hu/index.php?post=1713
Én inkább arra a kérdésre szeretnék választ kapni, ki adta nekik az 1152 másik szelvényt.

vizipipa 2008.12.22. 19:56:01

Tomcat mai cikke a bombagyáron világosan elmagyarázza a lehetséges hamisítás folyamatát.
Én is tanúsítani tudom, hogy egyszer egy párt megkapta a cetlimet, attól kezdve évekig kaptam tőlük üdvözlőlapot karácsonykor névre szólóan. Vajon miért küldték? És honnan tudták az adataimat?
Nem tudom tomcaték csaltak-e. Ha volt adatbázisuk, nyilván. Mint az összes többi!

bugris 2008.12.22. 20:59:16

Én is arra gondoltam, hogy ilyesmire, levélküldésre, kapcsolattartásra használhassák nyugodtan az adatbázisokat, ha a választó hozzájárul, nem ajánlószelvény-hamisításra ;)
süti beállítások módosítása