HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2009.01.15. 19:40 IS

Csak pontosan, szépen...

Mai MTI hír:

"Kétezren tüntettek csütörtökön is a kormány távozását követelve, amelyet korrupcióval vádolnak és felelőssé teszik a gazdasági válság elmélyüléséért.

Előző nap a parlament előtti tüntetés összecsapásokba torkollott a rendőrök és a szélsőséges tüntetők között, akik közül többen házilag készített robbanószerkezetekkel érkeztek a helyszínre. A szerdai összecsapásokban harmincöten sérültek meg, közöttük 14 rendőr.

Csütörtökön a tüntetés ugyanott békésen zajlott, a rendőrök "megelőző intézkedésként" őrizetbe vettek 22 embert, akiknél veszélyesnek minősített tárgyakat találtak. Előző nap 156 embert, közöttük 32 kiskorút állítottak elő.

Szélsőséges nacionalisták és futballszurkolók mellett, diákok, parasztok, egészségügyi dolgozók és környezetvédők vettek részt a megmozduláson, "mondjon le" és "maffia" szavakat skandálva. Az előrehozott törvényhozási választásokat követelő parlamenti ellenzék is csatlakozott a tüntetőkhöz.

Közvélemény-kutatási adatok szerint a lakosság 70 százaléka a kormány távozását szeretné, és 75 százalékuk elégedetlen a parlament munkájával."

Hát ez ismerős képlet, de konkrétan erről nem hallottam. Aztán másodikra:

"Kétezren tüntettek csütörtökön is Szófiában a bolgár kormány távozását követelve, ..."

Vagy úgy. Van még ilyen ország, nem vagyunk egyedül. Olvasni is csak pontosan, szépen...

1 komment

Címkék: magyarország bulgária


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr73880264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2009.01.17. 19:42:12

Általában hasonló összetételűek mindenfelé a tüntetések, + az anarchisták, az MTI munkatársa akár sablonból is dolgozhatott.

Nálunk szerintem csak az volt unikum, hogy a tévészékháznál a Fradi első osztályba sorolását is követelték. Erre akár büszkék is lehetünk, mert bizonyosan történelmi különlegességű követelés volt. ;)))
süti beállítások módosítása