HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.02.17. 18:53 bugris

Politikusi humor (Farkasházy Tivadar menni Amerika)

Ha már szóba került, merengjünk egy kicsit... Politikai humorunk vitathatatlanul virágzik (hehe), de hogyan is állunk a politikusi humorral? Vigyázó szemeinket a modern demokrácia hazájára vetve igen komoly lemaradással kell szembesülnünk.

Csak pár példa sótlan, konzervatív politikusaiktól:
Ronald Reagan az atomháború fenyegetése közepette is képes volt elsütni egy-egy keményebb ruszkis viccet. Szokásos heti rádióinterjúja (pfuj) előtti hangpróba alkalmával jelentette be a Szovjetunió bombázásának megkezdését. Kisebb malőr, hogy a szöveg adásba került. Gondolom, az elvtársak is dőltek a röhögéstől.



Egy 2002-es showműsorban John McCain Streisand dalokat énekel. Mondván, ha Barbra rendszeresen beleugat a munkájába, megteszi ő is.
Ugye előttünk a kép, amint OV, Semjén Zsolt és Szíjjártó Péter a Heti Hetest parodizálja? No, a szocik azért megpróbálkoztak vele, az eredmény ismert. Velünk nevetett az arab világ.



A mostani kampányban Huckabee előhúzta a Chuck Norris kártyát (ami természetesen adu ász). És bár a szuperhősös poénokon már van egy kis avas bevonat, egy elnökségre kandidáló politikustól azért ez igenis vicces dolog.
Ahhoz képest mindenképpen, hogy a Huck-Chuck párossal szemben mi legfeljebb Usztics Mátyást tudjuk felmutatni.

 

 

 
Vajon mi lehet a titkuk? Lehet, hogy a helyükben a mi politikusainknak is lenne kedvük röhögni? Vagy talán ott nem Farkasházy Tivadar írja a poénokat?
Jó lenne kideríteni, mert én szívesebben látnék jobb próbálkozásokat annál, amire nálunk futja.

 

4 komment

Címkék: politika amerika humor


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr59343104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.02.17. 19:04:43

Csak rajtad múlik - írj nekik jobb poénokat, hátha elfogadják (bár nem biztos, hogy olyan jól fizetnének neked is, mint a Ron Werbernek)... Más kérdés, hogy egyik-másik politikusunk működése önmagában is a humor kategóriájába tartozik. Igaz, hogy ez inkább a fekete humor, a régi magyar sírva vigadás birodalma - gondoljunk csak Mengelicára, mostani legnagyobb kormány-sztárunkra...

Corry 2008.02.17. 22:22:12

Jó, de ha azt a Chuck Norrisos dolgot lefordítjuk magyarra, akkor kiáll mondjuk a Kóka, hogy ő a Stohl Buci... Inkább ne sértsük meg ezt a két embert egymással.

Most hallgattam viszont a Szólás Szabadságát, ahol a Viktor, Ibolya és a Kóka után a Demján volt a slusszpoén, aki kijelentette, hogy a szlovákok és a lengyelek szorgalmasabbak mint mi vagyunk.
Nem viccnek szánta, és sajnos elképzelhető, hogy igaza van.

Volt egy cikk is vele, ennek apropóján került a műsorba:
www.fn.hu/makro/20080212/demjan_eu_legszegenyebb_orszaga/


De azért Ámerika és köztünk nem csak az a különbség, hogy ott viccesek a politikusok. Bárcsak télleg ez lenne a legnagyobb difi...

Refuse/Resist! 2008.02.18. 10:51:53

Megnézném azt is, hogy a Fábry vagy a Puzsér mondja a díszbeszédet Fletóéknak valamilyen gálaesten, mint ahogy Colbet csinálta Bushékkal:
tiltakozz.blog.hu/2007/11/05/colbert_es_a_hazai_megmondoink

bugris 2008.02.18. 11:38:22

Hát, nálunk sajnos csak olyasmi fordulhat elő, hogy Fábry beszél OV, és Farkasházy Fletó előtt.

És ha már Colbert:
www.comedycentral.com/motherload/player.jhtml?ml_video=156269&is_large=true

A politikai kabarénkban meg nem is tudom, mi az elszomorítóbb, a Sas-féle egyik oldalra nyaló, másikra köpő fajta, vagy a Bagi-Nacsa féle mindentkiegyensúlyozó. Azért az már elég erőlködésszagú volt, amikor az őszödi beszéd után is minden Gyurcsányos poénra kellett nyomniuk egy fideszest. Nem tudom, ez lenne-e a pc kabaré?
süti beállítások módosítása