HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2007.12.25. 10:45 bugris

Ünnepet!

Magyarországon ugyan még senkinek sem jutott eszébe, hogy a karácsonyfát ünnepi fára keresztelje, de nem aggódom, nálunk is el fog jönni az ideje, az eddigi tapasztalatok szerint akkor, mire az USA-ban is már mindenki túlzásnak fogja tartani. Bár a politikai korrektségben még jócskán le vagyunk maradva, a hazai üzleti szféra és a kereskedelem képes haladni a világtrendekkel, a hamarosan bevezetésre kerülő kora őszi Gifts Day-t, ami meg lesz fosztva minden ideológiai sallangtól, valószínűleg elsőként fogjuk honosítani.

A PC terén azonban egyelőre még csak ügyetlen szárnypróbálgatásokkal sikerül felhívni a figyelmet:
Horn Gábor kísérletének kreativitása kétségtelenül kiemelkedik a mezőnyből. Azonban csak a bronzéremre lehet elég, hiszen sajnálatosan hiányzik belőle a PC elengedhetetlen egyenlősítő törekvése.
Az MDF minimalista próbálkozása szinte tökéletes. Ha a „Karácsony” helyére a megfelelőbb „Ünnepek” kifejezés került volna, egyformán és egyenlően semmitmondóan PC módon szólna valóban mindenkinek.
Az aranyérmes alkotás már három éves ugyan, azonban élvezeti értékén semmit sem ront a felületén képződött szürkés bevonat. Igazán eredeti gondolat, hogy külön igét kapnak a vallásos és nem vallásos párttagok, előbbieknek szentlecke, utóbbiaknak vers dukál. Egyelőre ugyan csak a keresztényekre gondoltak, de hát minden út egy lépéssel kezdődik.
(Itt jegyezném meg, hogy az 1 Korinthusi 13 indokolatlan használatát a Queen: We Are The Champions című nótájához hasonlóan legszívesebben a törvény szigorával büntetném.)

Ui.: A modortalan jobberek láthatóan tesznek az illemre, de ha tudna onnan is valaki igazán béna kísérletet, a beküldők között értékes csokoládé Santa Nicole és Holiday Candelabra ajándékokat sorsolok ki.

Szólj hozzá!

Címkék: pc ünnep hellókarácsony


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr80274632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása