HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2009.03.03. 11:30 refuse/resist!

Audi - a legmegfelelőbb kormányzati autó

Egy kis populizmusrombolás után pihenjünk mártózzunk meg sokak kedvenc kis bulvártémájában: a kormányzati Audik szapulásában.

Ha
normális kormányunk lenne, egy vállrándításnál többet nem érne meg ez az egész.
Kormányzati PR szempontokból persze akkor is lehetne javítani:
- A csehek példáját követni: akár a pénz felét megspórolni, és Superbekkel járni az A6-os helyett. Minimális kompromisszumot igényelne.
- Mivel szegényebbek vagyunk a cseheknél, nem lenne elrugaszkodott dolog még lejjebb adni: Golfok, Octaviák, Astrák stb. is bőven megtenné: a pénz 3/4-ét megspórolnánk, és erőlködés nélkül növelhetné a kormány a népszerűségét.
- A legpóriasabb megoldás jelen esetben a legmenőbb: mekkora dobás lenne egy Dacia Loganokból vagy Suzuki Swiftekből (hazai termék) álló flotta!


- Ínyencebbek bevállalhatnának 1-3 millióból vehető használtautókat is, a lehetőségek száma végtelen: E34-es 540-es BMW-től kezdve a 3L-es Lupón át a 40 éves állólámpás Mercedesekig. Ezekben csupán egy a közös: mindegyik megoldás fényévekkel menőbb lenne a mostani Audiknál.

Álljunk meg egy pillanatra!
Tulajdonképpen a kormány a legjobbat teszi most!
Az A6-osok (és pláne az A8-as) kiválóan szimbolizálják a takarékoskodás hiányát, a magukra nem sajnált luxust, a lenéző pökhendiséget, és egy jó adag gengszterizmust*.
Tehát kivételesen ezzel a gesztussal igazat mondanak vezető politikusaink!
Ha ez az ára a kormányzati teljesítmény realista értékelésének a következő szavazásnál, fizessük ki örömmel ezt az aprópénzt!

* Egyébként nyugat-európai szemmel ez igen vicces - az A6-os egy tisztességes felső-középosztálybeli konzervatív családi autó.

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr89977153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2009.03.03. 15:21:50

Ha már legalább Gráfnak a magyar áruk vásárlásának ösztönzéséig sikerült eljutnia, valóban, talán autóban is lehetne követni a román példát:
www.impulzus.ro/Basescu_Daciara_valt/hirek/4788
Persze Basescu egy megveszekedett populista, szemben a mi felelős vezetőinkkel.

Amit a szimbólumokról és a takarékosság látszatáról írtál, nagyon találó.
Sokszor elmondták, a nagy lakossági eladósodás egyik fő oka, hogy az emberek eggyel nagyobb és drágább autót vettek, mint amit megengedhettek volna maguknak.
Hát igen, kivagyiságban és rongyrázásban volt honnan példát venni.

Corry 2009.03.03. 18:58:01

Mondjuk most az egyszer annyiban (talán) igaza van a mi Ferinknek ha Audit használ, hogy van Győrött egy hasonnevű gyár. Ez persze a használt modell méretét nem befolyásolja, az lehetne kisebb is...
Másutt meg jó lenne a Suzuki és az Opel, ezeket is valamilyen részben itthon gyártják.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.03.03. 23:35:45

Corry, a nagyrészt itt csinált TT Coupéban nem fér el Gyurcsány orra...

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2009.03.04. 09:42:01

@Francois Pignon:
"Persze Basescu egy megveszekedett populista, szemben a mi felelős vezetőinkkel."
:D:D:D
Sose értettem, hogy valaki hogy jut el oda, hogy nem munkaeszköznek számító autót vesz nagyrészt hitelre...
@Corry:
Elég nagy részben Audi alkatrészekből áll a Skoda is...
De egy Opel Insignia is teljesen reális kompromisszum lenne.
Csak nagyon halkan: Swift tényleg tömény populizmus lenne :)

Corry 2009.03.05. 07:30:48

@Molnargoreny: Most persze Isten ments, hogy védjem a mi Ferinket, nem szokásom, de megpróbáltam az elmúlt 4 év egyetlen konzekvensnek tűnő kormányzati döntés hátterét megvilágítani erre püff neki... :-))))))))))))) De igazad van...

Nomeg végülis mostanában koldulni jár, azt meg szer dolog Audiból kiszállva csinálni.

is 2009.03.06. 10:28:11

megnéztem a Skodás hivatkozást. hát nem a miniszterek fogják használni, hanem a megnövekedett tárgyalódelegációknak (a csehek az EU elnökök) a hurcolására lesz (tanácsadók, szakértők). ráadásul ideiglenesen, csak az elnökség idejére. ez egy marketingfogás a Skodától, én biztos vagyok benne, hogy 2011-ben akár a Suzuki, akár az Audi hasonlót fog felajánlani nekünk is.

a számszaki hasonlat jó: mi a románoknál majdnem kétszer annyi egy főre jutó GDP-t mutatunk fel, tehát akkor jár a kétszer jobb autó. valamint 4-5-ször több az egy főre jutó GDP-nk, mint Kínáé, ahol pedig milyen kocsikkal járnak, akkor nekünk Rolls-Royce-ok járnak. vagy most populista vagyok?

ha 2002 előtt is ilyen méretű kocsikban jártak; és ha más (külföldi) minszterek is kb. ilyen szintűvel járnak, akkor rendben van. tudja valaki ezt a két adatot cáfolni?

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2009.03.06. 12:52:03

"As an official car, the Škoda Superb is used not only by Mr. President himself but also by a number of government ministers in the Czech Republic."
www.skoda-fabia.com/skoda-auto-records-a-10-percent-worldwide-sales-increase-in-2003/
"mi a románoknál majdnem kétszer annyi egy főre jutó GDP-t mutatunk fel, tehát akkor jár a kétszer jobb autó."
:D Hát, ha a románokat (Daciát) vesszük alapnak, akkor ott vagyunk, hogy a Superbet messze nem engedhetjük meg magunknak ;D
süti beállítások módosítása