HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.02.27. 09:47 bugris

2008-ból, szeretettel

Talán nem túl merész jóslat kijelenteni, hogy egyszer igenis szükség lesz majd a most megnyílt génbankra. Ha nem egy globális katasztrófa miatt, hát azért, mert egy nap, mikor a génkezeléssel sterilizált növények már kiszorították a hagyományosan szaporodókat, és bezár a bolt, legyen még hova fordulni.

Meglehet, jó üzlet is lesz ez majd az építtetőknek. Az viszont egészen biztos, hogy a norvégok képesek gondolni a jövőre. Az állami olajalapjuk például gondoskodik arról, hogy a most kitermelt, és idővel kifogyó készletek hasznából csurranjon valami a jövő nemzedékeinek is.
Mindez talán csak innen nézve tűnhet furcsának. Az országból, amely pár hónap alatt felzabálható juttatásokért képes hosszú időre eladósítani magát.

És akkor a hír kapcsán elmerengve most játsszunk el egy gondolattal! Képzeljük el, hogy egy ilyen szupermodern raktár hidegében nem csak növényi DNS-t, de akár emberi tulajdonságokat, ránk jellemző attitűdöket, nemzeti karaktert is képesek lennénk megőrizni. Tegyük fel, az oroszok lesznek olyan gálánsak, és biztosítanak majd egy kis helyet a hazánk helyén épülő bazi nagy atom-gáztárolóban.
Mivel pakolnánk tele? Mit örökítenénk magunkból a jövő nemzedékeinek, amire most büszkék vagyunk?

2 komment

Címkék: jövő kérdés


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr80356257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

refuse/resist! · http://torzskocsma.blog.hu 2008.02.27. 14:36:44

Ha matula: természetesen a törzskocsma blog teljes archívumát, hisz annyira jók vagyunk :)

Komolyan: az igazán értékes dolgokat ritkán találjuk meg a reflektrofényben. Néhány kivétel van csak, ilyen pl. a devaigyerekek.hu.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2008.02.28. 15:29:07

Ez jó lett tényleg, beleértve a kölcsönt felzabáló országot és a génbankot sőt főképp a tulajdonságbankot. Én olyamit tennék el ami később lehet, hogy kiszorul a darwaini fejlődés miatt - ne kicsinyeskedjünk úgy ahogy van az összes létező emberi tulajdonságot. Remélem később nem a szolidaritásért és a toleranciáért kell visszajönni - mert a génkezelt emberi tulajdonságok kiszorították - hanem pl. a tahóságért egy közlekedési oktatófilm kedvéért.
süti beállítások módosítása