HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.10.12. 18:15 IS

Értelem a láthatáron

Két értelmes ember végre közli az álláspontját, világosan, érthetően, lehet látni, hogy mi a különbség, lehet eldönteni, hogy melyiket támogatod (a neveket megmásítottam, szerintem mindegy, ki mondta, az a lényeg, hogy mit mondott):

Kapa szerint megérett az idő egy hosszú távú, pragmatikus alapú konszenzusra a politikai szereplők, a gazdaság és a társadalom képviselői között, melynek sikere csakis a politikai elit józanságán múlik. Amennyiben ezt nem történik meg, stagnálás vár a magyar gazdaságra. Szlovákia példája azt mutatja, hogy társadalmi konszenzus nélkül is végrehajthatóak alapvető reformok, ezt a lehetőséget azonban Magyarországgal kapcsolatban Kapa kétségbe vonta. Kijelentette: nem másolhatjuk le a nyugati rendszert, az állam szerepének rendbetétele nélkül nem tudunk tovább lépni.

Pepe azonban úgy vélte, bizonyos reformelemeknél nem lehet társadalmi konszenzusra jutni. Csak abban értett egyet Kapával, hogy fogy a reformok megvalósítására fordítható idő, de Pepe szerint éppen ezért nem várhatunk a társadalmi konszenzusra, az egészségügyi reformot például már 13 éve végre kellett volna hajtani - tette hozzá.

 

Az én személyes támogatásom Pepéé, a szlovák példa nekem elég, nem vágyom huszonhetedik speciális magyar útra (a kínai és kubai harmadik utas szocializmus mintájára).

Szólj hozzá!

Címkék: párbeszéd


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr88710207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása