HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.01.06. 11:33 bugris

Midász magyaros érintése

Van valami végzetszerű abban, hogy amihez állami- vagy sportvezetőinknek köze lesz, az sok jóra nem számíthat. Most éppen az történt, pár nappal azután, hogy bejelentették, jó eséllyel a következő években Budapestről indulna a Dakar-rali, már le is fújták az idei versenyt.
Azon el lehet vitatkozni, hogy megéri-e ez az országnak, vajon hány külföldi turista töltené az újévet valamelyik Veszprém környéki lőtéren a verseny prológja miatt. De kell az országimázs, ezt fogadjuk el, valószínűleg csak jól járnánk a dologgal.
Az viszont már a nemzeti átok része kell legyen, hogy a Dakar-ralihoz is Szilvásy György szellemét sikerült először apportálnunk. A dolog persze csöppet sem vicces, Mauritániában valódi emberek haltak meg valódi terrortámadásban.
De pár kérdést azért felvet az eset. A globalizált világ globalizált terrorja meddig fog elkerülni minket, különösen egy-egy hasonló nemzetközi rendezvény kapcsán? S mire vezethet, ha az egyre több helyen felbukkanó valódi terror közepette nálunk álfenyegetők és álfenyegetettek játszanak a tűzzel?
Egyelőre senkit nem érdekel a nagyvilágban, hogy nálunk adnak egy sorozatot a rendőrszékháznak, megfenyegetnek egy politikai gyűlést, vagy éppen megruháznak egy műsorvezetőt. De vajon fel vagyunk készülve egy komolyabb esetre? Vajon képesek lesznek az eddig rendesen bénázó illetékeseink megfelelő döntést hozni, ha majd a Forma1-s futam kapna egy hasonló fenyegetést?
Mert előbb-utóbb tényleg eszébe fog jutni valakinek, és akkor tényleg lesz itt még bazmeg.

5 komment

Címkék: budapest sport terror dakar


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4286733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.01.06. 13:56:32

A titkosszolgálat sameszai, akik itt az álterrort csinálják a kormány médiasegítségére, sose fenyegetnének meg egy kormány által finanszírozott rendezvény, mert fegyelmit kapnának érte...

Corry 2008.01.08. 08:35:49

Persze Molnargoreny hozzászólása jó vicces, viszont bugrisnak teljesen igaza van. Illetve félig. Mert ha csak az attósportot nézzük van nálunk Forma1 is ám. Régebben cikkeztek róla, hogy a futam mindenütt pozitív szaldóval zár, csak kis országunkban tudták a veszteségesen abszolválni a dolgot. Azt hogy a legutolsó futamok hogyan sikerültek nem tudom, de nem vagyok bizakodó.
A terror meg egy másik történet. Eddig kis hazánk kimaradt a fősodrásból, szerencsénkre mert nagyon valószínű, hogy túl sok mindent nem tudtak volna a kérdéssel kezdeni. Ennek több oka is van, az egyik a felkészületlenség, a másik pedig a vesszőparipám, a jogi helyzet.

2002 szeptember 11.én (tehát az 1. évfodulón) Los Angelesben történt egy eset, ahol egy fegyveres lelőtt az egyik (asszem az izraeli) légitársaságná éppen becsekkoló illetőt. Több embert már nem tudott lelőni, mert a biztonsági őr rögvest lelőtte.

Képzeljétek el mi lett volna ha ez a helyzet itthon játszódott volna. A jogászok rágódtak volna egy fél évig, hogy a lelövés arányban állt e az elkövetés mértékével, meg hasonló okosságok.
A biztonsági emberek kevesebbet tudnak gyakorolni, a jogrendszer meg jobban bűnöző párti mint az amerikai, véleményem szerint (tehát jobban védik a normaszegőket mint az óperencián túl). Ezért ne számítsunk sok jóra.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.01.09. 16:55:54

Lehet, hogy viccnek hangzik - legalábbis a fegyelmis megfogalmazás - de a mondandóm lényegét teljesen komolyan gondoltam. Ha jogászi szemmel, az indíték, a módszer, illetve az utána történtek (ötmilliós jutalom - könnyű testi sértésért! - a móri bankrablás nyolc halottja előbb 25, majd 30 milliót ért, vagyis Csintalan fején a pukli mintegy 1,3 móri halottal egyenértékű...) alapos vizsgálatát csak logikával elvégezzük, oda jutunk, hogy kormánypárti, valószínűleg képzett szakembereket felhasználó jól felkészült szervezet az elkövető, méghozzá olyan, amelyik ellen a nyomozás se sikeres. Ez pedig csakis a titkosszolgálat (akárki is a közvetlen elkövető).
Javaslom a következő elemzések elolvasását:

molnargoreny.blog.hu/2007/12/17/titkosszolgalati_mediabefolyasolo_komman
molnargoreny.blog.hu/2007/05/19/rendorpalota_loves_klasszikus_buntetojog

Nehéz egyszerűen összeesküvés-elméletnek minősíeni ezeket az érveket - melyeket minden, a tettesek elfogása nélküli nap csak súlyosít.
süti beállítások módosítása