HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.09.14. 11:52 IS

Vadászat a Vörös ...

..... Októberre, volt a film címe. Ebben van a végefelé egy trükk: az oroszok kilőnek egy torpedót, mire a kapitány azt parancsolja: teljes gőzzel a torpedó felé! Senki nem érti, egyértelmű, hogy össze fognak találkozni. A találkozáskor a torpedó azonban nem robban, hanem továbbmegy, és később, ártalmatlanul robban.

A torpedót ugyanis az oroszok időzítették a Vörös Október helyzetének megfelelően. Ha egyhelyben marad vagy megpróbál menekülni, akkor az élesített torpedó eltalálta volna, így, elébe menve azonban hatástalan maradt az egész.

Nem mintha hinnék abban, hogy Gyurcsány túléli az egészet, de az, hogy hétfőre megkérte a parlamenti feloszlatási szavazást, ezt a jelenetet juttatta az eszembe. Az ellenzéknek van még mit tanulnia taktikából. És persze a kisördög motoszkál bennem, hogy az MDF nem is véletlenül erőltette ezt ilyen gyorsan (az én logikám szerint ez a lehallgatási botrány is ebbe az irányba mutat).

6 komment

Címkék: politika gyurcsány taktika


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr38662678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2008.09.15. 14:33:07

Szerintem ez nem taktika, inkább matematika kérdése. ;)
A többség az többség, akárhogy is címkézgetik.

is 2008.09.15. 15:13:44

nehezen megy ez nekem, mindig fontos körülményeket hallgatok el :-). az élesítés az ellenzék részéről itt az SZDSZ átállítását jelenti a feloszlatás mellé, azzal már meglenne a többség. de Gegessy halálos sebet ejtett ezen a forgatókönyvön, Fodor már jobban hullává tette magát, mint Gyurcsány, mert ez utóbbi leglább a saját pártját rendben tudja tartani, míg előbbinek még ez sem megy.

Francois Pignon 2008.09.15. 16:45:53

Az biztos, hogy az SZDSZ-nek a legrosszabb ez, mert mégis csak színt kell vallaniuk, még ha a kérdés nem is közvetlenül Gyurcsányról szól, de a közvélemény szemében a nem szavazatuk a rá adott igent fogja jelenteni.

Amúgy szerintem nincs itt nagy taktikázás, lényegében kényszerpályán haladnak. Az ellenzéknek muszáj csinálnia valamit, a saját szavazóik követelik ezt, és hát ennél többet nem tehetnek. Gyurcsány meg nyilván elébe megy az eseményeknek, mi mást tehetne.

is 2008.09.15. 16:53:53

most jól értem, hogy szerinted ez az egész csak formalitás? de ha az, akkor meg minek ezzel töltik az időt? álljanak ki sajtótájékoztatni, meg tüntetni, de a parlamentet ne erre használják. most olvastam, hogy FIDESZ benyújtott egy 'fogadjuk el a Megyezést', meg még egyszer a feloszlatást november 15-re. költői kérdés: ennél nincs fontosabb, akár az ellenzéki szavazók szerint is?

Francois Pignon 2008.09.15. 16:57:06

Hát amíg meg tüntettek, az volt a baj, hogy nem a parlamentet használják politizálásra. Azért ne mondjuk már, hogy ez a kétórás vita és a szavazás olyan sokat rabolt el az Országgyűlés munkaidejéből. Ma nem interpelláltak, na bumm, az is elég formalitás szokott általában lenni. ;)

Francois Pignon 2008.09.15. 16:59:32

Egyébként hogy vitassák meg és szavazzanak a "Megegyezésről", amennyire odafigyeltem, Fodor is javasolta.

A gond azt hiszem nem azzal van most, hogy elmegy ilyenekre pár óra a parlamentben, hanem hogy a hírek szerint sehogy sem állnak a költségvetéssel a PM-ben.
süti beállítások módosítása