HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2009.01.23. 12:04 IS

Negatív

Van ugye ez a vicc. Nekem sem tetszik, bár ne így lenne.

Az origon a szavazógépben a következő kérdés jelent meg:

Szávay Ágnes 2009-ben is folytatta rossz sorozatát, és rögtön az első körben búcsúzott az idény első tenisz Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. Ön mit gondol?

  • Hosszú hullámvölgy, de kijön belőle, lesz még top tízes
  • Kész, ennyi volt

 

Szávay Ágnes szereplése egy átlagember életére semmilyen hatással nincs, az adó nem lesz se több, se kevesebb, autópálya se épül több, se kevesebb, és a plazma TV se lesz se olcsóbb, se drágább. Ez egy színtisztán percepciós kérdés, nincs valódi tétje a válasznak a válaszadóra nézve. Ráadásul a sport talán az egyetlen terület, ahol még azért dobog valami magyar összefogás, egy jégkorong, vagy kézilabdacsapatért az ország tud szorítani, szurkolni. Mi a szavazás állása? 27,1% Hullámvölgy, 72,1% Kész, ennyi volt. Egy 20 éves lányra, aki Temesvári Andrea óta (20 év?) az első, legjobb húszban jegyzett játékosunk volt, és remélem lesz is.

A vicc sajnos megint beigazolódott.

3 komment

Címkék: magyar mentalitás


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr78897446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2009.01.26. 12:30:30

Azt hiszem a szurkolóknak a hozzá való viszonya akkor fordult meg, amikor tavaly vele hirdették a Római Teniszakadémián a tornát, sokan megvették ezért az egész heti jegyet, erre eljött, lelazázta az első meccsét, simán kikapott, aztán egy szóra sem méltatta a szurkolóit. Nagyon sokan megharagudtak rá, az viszont nem a szurkolók mentalitásán múlik, hogy egy éve már alig nyer meccset. Azért a magyar sportolók többségét szeretik, és bíznak a sikereikben.

Francois Pignon 2009.01.26. 12:51:57

Ahhoz a vicchez jobb példa lenne az, amit Bodrogi Lacival csináltak itthon az elmúlt években.

BaKecske 2009.02.02. 10:01:55

A viccben a 'szomszés tehene is dögöljön meg' gondolat jön elő. Attól hogy így szavasztak, Szávainak nem lesz rosszabb. Ez inkább a nagy magyar pesszimizmust tükrözi.
süti beállítások módosítása