HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.09.24. 14:14 IS

Nocsak

Ebbe én még bele se gondoltam. Innentől legalábbis vitaalap lehet, hogy a magyar közbeszédet és gondolkodást uraló "nem ezt ígérte", "társadalmi egyezség, új többség kell" talán nem is axiomatikusan igaz, úgy értem, nem is biztos, hogy az ország boldogulásának arra van az előre. Még töprengek rajta, illetve rágjuk egy kicsit.

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr29679270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2008.09.24. 21:29:30

Nem társadalmi egyezség kell, hanem egy alapvető minimális bizalom. Ezt Gyurcsány többszörösen eljátszotta. Nincs ezen mit ragozni.

is 2008.09.24. 22:07:52

neked mindenről Gyurcsány jut az eszedbe? szerintem az idézett cikk azt kérdezi, hogy kell-e vizitdíj akkor is, ha 85%-nak nem tetszik. erről mi a véleményed?

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2008.09.25. 02:10:20

Mégis kinek kéne eszembe jutnia erről? Zorbánnak?

Demokráciában nyilván az alapján döntesz, hogy le tudod-e nyomni a szavazód torkán büntetlenül. (ez ennek a rendszernek a rákfenéje) Namármost a példaként felhozott nagyformátumú politikusok le tudták, Gyurcsány nem tudja. Akkor sem, ha merő rendszerhibából véletlenül jót akar.

is 2008.09.25. 07:59:51

természetesen azt ítélsz nagy és kisformátumúnak, akit akarsz. de 1996-7-ben ugye mindenki utálta Bokrost (köztük voltál?), most meg isteníti a magyar, a FIDESZ 2000-ben 19%-on állt, most meg 63%-on, ezek alapján nehéz olyan nagy igazságnak elfogadni a pillanatnyi szimpátiát. de az tény, hogy Dzurinda nem tudta büntetlenül lenyomni, hiszen elvesztette a következő választást. nem is kicsit. Dzurinda nem a nép miatt tudta megcsinálni, hanem azért, mert Szlovákiában nincsenek kétharmados törvények, és nincs ilyen lenépszavazási lehetőség, ott a kormány kormányozhat. angliában detto.

lacc 2008.09.28. 23:15:14

A Bokrost nem isteniti a magyar. Anno csinalt sok jot, es sok rosszat, es jo par nagyon ertelmetlen hulyeseget.
A sok jonak meg lett az eredmenye (ezt meg az ellensegei is elismerik), az ertelmetlen hulyesegei miatt pedig ruhellik (azota is).
A jokat el kell ismerni, a hulyesegei miatt pedig lehet szidni a mamajat.

Corry 2008.09.30. 08:29:46

IS, egy politikusnak időnként kellemetlen lépéseket is kell tennie.
Ez az embereknek nem szokott jó lenni, de az esetek egy részében elfogadják a dolgot azzal, hogy ettől lesz majd jó a gyerekeinknek. Sajnos ez bizalmi kérdés részben, és ne haragudj senkire, aki a Gyurcsánytól ezt nem fogadja el, mert ő már bizonyított, hogy nem a közjó, hanem a hatalom érdekli.

Az persze egy másik oldala a dolognak, hogy az ellenzék sem hiteles számomra, hiszen a népszavazás olyan kérdésekről szólt, amelyet ebben a formában nem lenne szabad feltenni, továbbá ha felteszik, akkor nem szabad népszavazásra bocsájtani.
Szerencsére az ellenzék most már kezdi érezni a dolgok súlyát, ezért nem beszél annyi hülyeséget, mint amikor a GYF megbuktatása volt a célja.
Ez a szociális népszavazás és a hozzá tartozó szövegek, egyszerűen nem az ország előremenetelét fogják szolgálni, ugyanis nem azokra az emberekre koncentrál, akik előreviszik az ország szekerét, hanem azokra akik üldögélnek rajta (mármint a szekéren és várják az állami sültgalambot).

is 2008.09.30. 11:37:25

@lacc: hát lehet, hogy nem az isteníti a legjobb szó, de hogy minden miniszterelnöki közvéleménykutatást megnyer azután, hogy 1997-ben hány százalékon állt, az tény.

@Corry: ez a hatalomhoz való ragaszkodás egy nagyon érthetetlen dolog. van egy ilyen mondás 'nem szabad azt megválasztani, aki ezt aktívan akarja, mert az csak a hatalmat akarja'. dehát ez fából vaskarika! persze, hogy meg akarja nyerni minden politikus a választást, és helyes, és én ezért egyiket sem ítélem el, szerintem a másik álláspont a zavaros és érthetetlen! és egyetértek, hogy ebben a magyar pártok döntetlenre hozzák a meccset. pont ezért a döntetlenért nem lehet mást tenni, mint figyelmen kívül hagyni ezt a szempontot. ha egy egyenlet mindkét oldalán *2 van, akkor oszd le kettővel, és foglalkozz a maradékkal.

Gyurcsány tevékenysége 4 év. 2 évig (2005-2006) választási költségvetéseket csinált, csakúgy mint Orbán 2001-2002-ben (ő ráadásul kétéves formában, hogy leszámolhasson a kisgazdákkal), meg Horn 98-ban, meg Boross 94-ben, meg mindenki Európában 50 évre visszamenőleg. döntetlen, az egyenletből leegyszerűsítendő (annyival, hogy Gyurcsány a két év alatt szórta a pénzt, de nem tett az ország vállára olyan terhet, mint Orbán a lakástámogatással, ami jövőre több mint 200 milliárd forint lesz)!

marad 2006-2008 ezt az időszakot pedig struccként, izomból, érzelemből senki nem elemzi, csakúgy, mint Bokrost se elemezte senki 1995-97-ben, csak utálta, mert az olyan jó. másodszor játsszuk el ezt, társadalmi szinten. ennyire gazdagok szerintem nem vagyunk. a napokban megnéztem a Brian élete 'mit adtak nekünk a rómaiak?' jelenetét. nézd meg Te is (YouTube)!
süti beállítások módosítása