HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.11.26. 10:32 bugris

A hét állatmeséje: A tyúkba dugott pénz

Nyilván nem mondok nagy újdonságot: színes hírekben a helyi lapok utolérhetetlenek. Sajnos ha nem valami celebbel történnek cifra esetek, kevés az esély hogy az országos média is felkapja ezeket. Olyasmi pedig nem szokott megesni, hogy Kelemen Anna vagy Rogán Antal házikedvencét megrépázzák egy köteg pénzzel.

Szerencsére azonban derék emberek mint mi, ha jó történetet találnak, nem restek felhívni olvasóik figyelmét ezekre. No de lássuk miről beszélek éppen: a hír ezen a hivatkozáson olvasható.

Hogy jó legyen a napunk, ez esetben még a majdnem happy endnek is örülhetünk, a jó elnyerte jutalmát, a rossz büntetését. Én viszont nem szeretném elképzelni, hogyan fér el egy tyúkban 200 ezer forint, és másnak sem ajánlom.

No és a tanulság se maradjon el: nem kell minden tyúktolvaj mellé gárdát állítani, ha a szomszédok odafigyelnek egymásra és a rendőrség is időben érkezik.

A tyúk pedig megtanulta, a hirtelen jött gazdagságot nem lehet sokáig élvezni.

12 komment

Címkék: bűnözés hír abszurd


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr81789260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ev 2008.11.26. 16:47:02

Mennyi 200 000 HUF? 10 db húszezres.
Mekkora egy tojás, ami kijön a tyúkból?
Mekkora 10 db papírpénz összecsavarva?
Így.

bugris 2008.11.26. 17:01:38

Hát erre írtam, hogy inkább nem akarom elképzelni ;)

vakablak 2008.11.26. 17:50:23

Nagyon ravasz. Eszembe nem jutna egy tyúk seggébe semmit sem feldugni, de tíz db. összegöngyölt húszezrest meg aztán végképp nem, valahogy nem vinne rá a lélek. Viszont nem is jósolok vidéki asszonyoknak.

Egy német barátom mesélte, hogy amikor egyszer, még gyerekkorában a békés, bűnözést csak hírből ismerő nyugodt kisvárosukat kiszemelte egy cigánycsapat. Az ő trükkjük az volt, hogy ahova betörtek, onnan ékszereket és pénzt lopkodtak össze, és ahogy elhagyták a betörés színhelyét, a lopott holmi már megcímzett és felbélyegzett borítékokban volt, majd azokat menten bedobták a legközelebbi postaládába. Így hát náluk találni nem is lehetett volna soha semmit. Egész véletlenül derült fény a trükkre, így aztán hatóságilag felnyitották a környező postaládákat. Kétségtelenül nem annyira szellemes, mint a tyúk seggébe dugdosni a pénzt, de azért ez is elég ötletes.

IQ_Fighter · http://www.pokerstrategy.com/u0ZFQ2/ 2008.11.26. 18:15:33

új értelmet nyer a libát tömni kifejezés is...?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.26. 23:04:51

Simán befér a tyúk seggébe, még ha tízezresekből van is. Na de az is megér egy misét, hogy mennyire hülye, aki egy ilyen alaknak elővirítja a pénzét... Még ha öreg is: azért ez már fájó. Az összes "trükkös tolvaj" (a rendőrök ezt így hívják) süketnél süketebb dumákkal bírja rá a károsultakat, hogy előszedjenek százezreket. Röhej. Hozzám ilyen nem jön, mert egyrészt szétrúgnám a seggét, de meg nincs is itthon elfekvő százezrem...

is 2008.12.02. 00:49:17

csatlakozom Molnárgörényhez: hogy a fenébe lehet bárki ismeretlennek virítani a lovét? és ilyen magyarból millió számra van. néha feladom a reményt, hogy értelmes, a világ dolgaiban eligazodni képes magyarság lesz valaha is.

vakablak 2008.12.03. 11:41:33

Bármely tetszőleges társadalomban van 1-5% totálkáros retardált - ill. legoptimálisabb esetben is klinikai szinten naiv - akiknek már a saját cipőfűzőjük megkötése is nehézségekbe ütközik. Ez az arány természeti törvénynek tűnik, az ellenkezőjében reménykedni is kár. Nem segít rajta a kultúra általános szintjének bármilyen emelkedése, képzés, felvilágosítás, semmi. Ez a réteg az, akikre a spammerek, az online csalók (pl. nigériai levelek, stb.), a javasasszonynak álcázott trükkös tolvajok, a ravasz rábeszélős csalók meg a providencia-jellegű személyi kölcsönt hirdető kurvapecérek utaznak. Az ilyenek pénze tűnik el pl. feltömködve a tyúk seggébe, mindannyiunk legnagyobb derültségére.

Francois Pignon 2008.12.03. 15:29:29

Szintén a kategóriában induló versenyző:
index.hu/politika/bulvar/ft081203/
A bűnözőket ugyanakkor nem menti, ha áldozatuk végzetesen naiv vagy szenilis. Annál szemetebb dolog, olyan mint nyomorékot megverni.

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2008.12.04. 13:40:06

Dugj meg egy tyukot és fogd rá a nyuszira :D

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.12.07. 00:41:35

Húvazze, Pignon, ez súlyos. Különösen Moldova örökbecsű H. Kovácsa után, aki ugye azért hívatta meg magát fröccsre a 8888-as italboltban, mert nem akarta felváltani a vadonatúj 75 forintosát... Ebből látszik, hogy aki nem elég olvasott, az bizony póruljárhat!:-)

Francois Pignon 2008.12.07. 13:02:16

Arra A Moldova írásra emlékszem, azt hiszem a Magyar Atomban volt, kitűnő ;))

Aztán a kérdés felmerült bennem, ha 54ezres bankjegyet többen beszopnak, miért csodálkoznánk egy 19 ezer forintos csekk hatásán?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.12.08. 00:21:54

A Magyar Atom csak újraközölte a "Ferencvárosi koktél" című kis könyv majdnem minden írását.

Sajnos, Moldova nem hagyta abba időben. Vén korára csupa szart ír (meg sajnos hazudik is vastagon - amikor az egészségügyről írt, a központi mentőállomáson kiokosították, hogy akkor ne jöjjön, amikor én dolgozom, mert a főnökség nem akart tőlem való dolgokat könyvbe kerülni - más kérdés, hogy akkor már én se kerestem a találkozást Moldovával, mert kiábrándultam belőle), meg hülye bolsevik nosztalgiái vannak.
süti beállítások módosítása