HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.08.24. 14:32 bugris

Kevesebb az érmünk mint négy éve

Nagy bánatunkra a fanyalgás és a másikramutogatás sem olimpiai sportág, így ezekben a számokban csak magunkat tudjuk szórakoztatni. Az elmúlt két hétben nem akadt sporthír heveny politikai kommentárok nélkül. Miután az olimpiai csapat a közvélemény várakozása alatt teljesített, megy is már a bűnbakkeresés.
Különböző fórumokon az alábbi felelősöket említették leggyakrabban:

- Gyurcsány, mert megszüntette a sportminisztériumot és nem ad pénzt,
- Schmitt, mert nem képes elintézni, hogy nekünk fújjanak a bírók,
- Orbán, mert olyan fasisztává tette az országot, hogy már mindenki utál minket és betesz nekünk,
- a zsidók, mint mindig,
- a miniszterek, akik miatt a sportolók másodosztályon nyomorgatták a tagjaikat,
- az olimpikonok, akik így akarják megbuktatni a kormányt.
Ja, és persze a dopping meg a cáparuha.

Hogy az olimpiai szereplésből igazi tahó nagypolitikai vita is lesz, olyan egyértelmű mint Usain Bolt győzelmei. Mert nincs az a hullámzó forma, hogy az ne menjen. A végeredményre tippelni nem mernék, de szórakoztató meccs lesz, az biztos.

5 komment

Címkék: politika sport olimpia


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr97630427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ombudsmanyus 2008.08.24. 17:38:21

Akik nyertek, ugyanolyan körülmények közt készültek, mint akik nem nyertek. Lehetett volna több érem? Biztos.
De ezen az olimpián több mint 40 ország nyert aranyat. Becsüljük meg, hogy nekünk három is összejött.
És ki az a közvélemény, aki szerint ez kevés. A tévé előtt söröző, csipszet zabáló plebs? Ők mit tudnak felmutatni?
Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a sport finanszírozását át kell gondolni. De nem úgy, hogy a legnagyobbakhoz mérjük magunkat, és arról ábrándozunk, hogy mennyit bele lehetne még ölni a sportba. Nem biztos, hogy jobb eredményeket érnénk el, mert ebben az országban hiába van pénz bármire, az nem biztos, hogy a cél érdekében van elköltve (és akkor még finoman fogalmaztam).
Érdemes lenne tanulmányozni azon országok sportfinanszírozási rendszerét, akik közel hasonló eredményeket értek el most, mint mi. Hármat mondanék: Norvégia, Kanada, Új-Zéland Lehet, hogy meglepődnénk?

Francois Pignon 2008.08.24. 17:48:37

Készültek felmérések az olimpia előtt a várakozásokról, azt hiszem 7-8 arany körül volt az átlag. Persze, ha mindenkitől aranyat várnak, aki csak egyszer is érmes volt...

Mondjuk a példaként említett országok kapcsán megemlíteném a téli olimpiákat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.08.26. 14:54:02

Végülis, ha Cseh Lászlónak megadjuk a 3 aranyat, akkor 7 aranyunk van, az meg nem olyan rossz.
Amúgy a zsidók hibája minden!

is 2008.09.09. 00:26:42

ha Cseh Lacinak megadjuk a 3-at, akkor 6 aranyunk van, és az nem rossz. amúgy bocsásd meg istenem, nem érti, mit beszél.

látom, hogy a poszt a poitikai oldalt boncolgatja, úgyhogy inkább csak mellékesen a logikai érvek:

- egyre több ország veszi komolyan, azaz a nemzetközi helyzet fokozódik. ha most megkapjuk még Pars révén a hatodik ezüstünket is, akkor 19. leszünk. ezen nincs mit szégyellni.
- egyre több olyan sportág szerepel, amiről Mo-n még nem is hallottak, és sok aranyat osztanak ki.
- nincs biztos magyar sikersportág: se a vívás, se az öttusa már nem a régi, a kajak-kenuban is jönnek fel a többiek. a britek pl. átálltak a kerékpárra, és sorra hoztak el BMX meg üldözéses aranyakat.
- létezik olyan, hogy átlag, meg szórás, és néha az átlag alatt is kell lenni. pechünk is volt pont elég.
- csak idénre, de idénre sok pénzt kapott a MOB, jóval többet mint eddig az olimpiák évében
- eddig Mo jóval a népesség és gazdasági súlya felett teljesített. nem most voltunk rosszak, eddig voltunk kiemelkedők, jórészt a szocializmus miatt, ahol jó sportolónak lenni kiugrás volt, most meg nem az. ennyit vesztettünk a szocializmus bukásával. most akkor csináljuk vissza a szocializmust?

Cat 2008.09.09. 11:49:43

Ez kicsit cselaci és a mi pechünk, hogy itt van egy srác, aki ajrópacsúcsokat úszik a versenyeken - csak éppen pont most itt van egy amcsi srác, aki viszont világcsúcsokat úszik rendszeresen...
Vagyis: hiába teljesültek a várakozásaink, hogy Laci leússza a mezőnyt - ha volt valaki, aki viszont nála is jobb volt...
süti beállítások módosítása