HTML

Törzskocsma

„Még a blogolvasással is nagyon hamar leálltam. ...Szomorú látni, hogy mi jön ki az emberekből, amikor nincs kontroll, amikor nincs rajtuk azonosító szám. Az a fajta indulat, feszültség, indulatosság, felületesség, butaság… Nem járok kocsmába tájékozódni.” (Sólyom László)

Friss topikok

2008.08.28. 11:59 bugris

Ki monnyon le?

Nos, visszatérve az előző posztra, megállapíthatjuk, hogy kisebb zavar támadt a gépezetben. A balos fórumok közönsége Schmitt Pál fejét kívánja, miközben például az mszp.hu véleményrovata már megengedőbb, a sportért felelős Gyenesei miniszterrel egyetemben. Talán nem esett le a tantusz a minden kormánypárti megmondóember fejében?
Hogy történhetett ez meg?

Schmitt Pál 6 aranyérmet várt, de 3 lett belőle. Ezért az egyszerű bősz balos közvélemény szerint távoznia kell. Miért visszafogottabak, miért nem hallgatnak támogatóik szavára most a kormánypárti politikusok? Talán csak nem megfordul a fejükben az alábbi gondolat?

Tulajdonképpen nem rossz az ötlet, szerencsésebb országokban nem is teljesen ismeretlen a szokás, hogy a vezető vállalja a felelősséget az általa vezetett intézmény eredményeiért.
Miért is ne lehetne ez eddig következmények nélküli hazánkban is így?

Távozzon hát a MOB-elnök, ha az olimpiai csapat csak az általa várt aranyak felét hozza.
Távozzon akkor a pénzügyminiszter is, aki meg sem közelíti a célként kitűzött hiányszámot.
Távozzon állami cég éléről (és ne a kormányba) akinek a vezetése alatt gyanús közbeszerzések szippantják ki sorra a százmilliókat.
Távozzan a sport- vagy bármilyen miniszter, akinek minisztériumából kilopják a pénzt.
Távozzon a miniszterelnök, akinek hivatali ideje alatt szomszédaink sorra lépnek be az eurozónába, miközben mi egyre távolabb kerülünk tőle.

Ugye, milyen jól hangzik így?

4 komment

Címkék: politika olimpia felelősség


A bejegyzés trackback címe:

https://torzskocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr55637538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jattila 2008.08.28. 18:07:43

Távozzon Schmitt és Gyenesei elvtárs is!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.08.29. 12:08:04

Igazából én mondtam le arról, hogy Magyarországon egy vezető beosztású figura bármikor, bármiért is felelősséget fog vállalni.

vattafák 2008.08.29. 16:09:43

jó, képzeljük el, hogy állami szerv első embere vagy. nem alkalmazott, hanem politikai beosztásban.
és hibázol, tehát kiderül olyan tetted, ami a nyilvánosság előtt már kellemetlen.
na mi legyen?
lemondanál? és mások? mindenki más megússza, pedig sokkal meredekebb dolgok is történnek. és miből élnél meg?
és ki jönne helyetted? gondolj bele, te jól csinálod a dolgodat, az utódod csak rosszabbul tenné, és ha ugyanúgy? amíg beletanul, mi lesz.
megbánod, a közvélemény előtt megteszel bármit, hogy csillapítsd a hatásokat. de le nem mondasz.
nem hibás moralitás ez, csak magyar. megúszni.

is 2008.09.09. 00:38:12

sok lenne a jóból. kb. 1,5 millió embernek kellene holnap lemondania ebben az országban. én ugyan nem éreztem azt a hű de nagy Schmitt-ellenes hangulatot országosan, egy-egy blogot meg ki nem szar le (még mindig nem a farok csóválja a kutyát), sőt, szerintem nem is kellene lemondania ezért, de azért tegyük melléje Jézus Krisztus híres mondását is: 'az vesse rá az első követ...'. pont az a baj, hogy az elmúlt húsz évben már mindenkinek elég sok vaj került a fejére, ezért nincs, aki 'hiteles' lenne. szerintem nem is fog ezen a hitelesség vonalon semmi sem megoldódni, a FIDESZ csak a rejtói okból nyomja ('hogy téged ne keressenek, olvasd Te a névsort'). Fodor Gábor meg próbálkozik, de eléggé messze a realitásoktól.
süti beállítások módosítása